Hasznos információk

a beiratkozás előtt

Gyermekfelügyeletünk 12 hónapos kortól fogad kisgyermekeket. Célunk az, hogy 3 éves korára, azaz az óvodába menetel idejére a kisgyermek fokozatosan eljusson oda, hogy kis segítséggel önállóan öltözik, kis maszatolással eszik, és életkorának, érettségének megfelelően tudja működtetni a szobatisztálkodását.

Szeretnénk, hogy a hozzánk járó gyermekek könnyen eligazodjanak napirendünk és a csoportszokások mentén, ismerjék a nevelőiket, a nevelés különböző színtereit, a játékokat, valamint jókedvűen járjanak közösségbe.

Célunk a szeretetteljes nevelői környezet alakítása, ahová a gyermekek örömmel jönnek. Olyan biztonságos, és gyermekbarát helyet szeretnénk, ahol nagy hangsúlyt tudunk fektetni arra, hogy a gyermekek testi-, lelki-, és szociális harmóniája ki tudjon teljesedni. Folyamatosan törekszünk a szülőkkel való mindennapi nyitott kommunikációra és a gyermekük fejlődésével kapcsolatos visszajelzések átadására.

Napirendünk

A napirend kidolgozásánál figyelembe vesszük az egyes gyermekek szükségleteit és otthoni napirendjét, valamint a gyermekcsoport mintázatát, életkori sajátosságait.

A gondozás mellett a szabad játék kap nagy hangsúlyt mindennapjainkban, így időjárástól függően a csoportszobában vagy az udvaron töltjük ezt az időt.

A napirendünk mutatja az események egymásutániságát, mégis kellő rugalmasságot, folyamatosságot és átmenetet biztosít nekünk a tevékenységek között. Ügyelünk arra, hogy minden gyermeknek elegendő ideje legyen az aktuális tevékenység elvégzéséhez, kigyakorlásához.

A szolgáltatás nyitvatartási ideje igazodik az ellátandó célcsoport szükségleteihez és igényeihez, hiszen reggel 9-től délután 3-ig tartunk nyitva, ami alatt a hozzánk járó gyermekek szülei el tudják végezni fontosabb teendőiket. A hozzánk járó gyermekek általában már otthon megreggeliznek, így szolgáltatásunkban három étkezést: a tízórait, az ebédet, és az uzsonnát biztosítjuk. A napirend tevékenységeinek megszervezésében figyelembe vesszük az aktuális időjárást és az évszakok sajátosságait is.

9:00 - 9:30 - Érkezés

Szabad játék

9:30 - 10:00 - Tízórai

MInden tízóráainál felszolgálunk friss gyümölcsöket és zöldségeket is

10:00 - 11:30 - Szabad játék

Időjárástól függően kint vagy bent

11:30 - 12:15 - Ebéd

Helyben készült, friss és egészséges alapanyagokból

12:15 - 14:20 - Csendes pihenő

Altatás mesével, halk énekléssel és simogatással

14:30 - 15:00 - Uzsonna és hazamenetel

Uzsonna után várjuk a kedves szülőket

Beiratkozás

A kapcsolatfelvétel, az első találkozás, a dokumentáció és a megállapodás aláírását követően lehetőséget biztosítunk a szülőnek és a gyermeknek a szolgáltatásainkba való bekapcsolódásba. A gyermekfelügyelet igénybevétele önkéntes, állami támogatás nem vehető igénybe a finanszírozáshoz.

Telefonos vagy online jelentkezést követően személyes találkozót ajánlunk fel, amikor sor kerül a dokumentációra, megbeszéljük a beszoktatás tervezett idejét és menetét, módját, valamint tájékozódhatnak az igénybe vehető szolgáltatásokról, a fizetendő térítési díjról és a panaszkezelés módjáról.

A beszoktatás fokozatosan, a gyermek és a szülő sajátosságaihoz, kéréseihez igazodva valósul meg napközbeni gyermekfelügyeletünkben.

A már meglévő gyermekcsoport biztonságára és nyugalmára kiemelten ügyelünk, így napirendünket és szokásainkat betartva biztosítjuk a fokozatos bekapcsolódást tevékenységeinkbe az új gyermekek számára. Kizárólag teljesen egészséges gyermekeket fogadunk. A szülőt mihamarabb értesítjük, amennyiben az ellátás időtartama alatt gyermekén a betegség tüneteit észleljük (láz, hasmenés, hányás). Gyógyszert nem adunk a gyermekeknek, de elsősegélynyújtó felszereléssel rendelkezünk. Mindent megteszünk a vírusok és baktériumok terjedésének prevenciója érdekében, így folyamatosan fertőtlenítjük a felületeket, és érintés nélküli szappant biztosítunk a gyermekeknek.

A beszoktatási időszak zökkenőmentességének és folyamatosságának biztosítása miatt akár két-három hét is rendelkezésére áll a gyermeknek a beszokáshoz. Beszoktatási tervet készítünk minden új gyermek érkezésénél. Általában két beszokási hétre tervezünk, amely idő alatt egyre több időt tölt nálunk a gyermek, és alakulni tud a bizalmi kapcsolata velünk és a többi csoporttaggal, valamint megismeri az őt körülvevő környezetet és csoportszokásainkat egyaránt.

A gyermeket és a családot egyaránt segítjük visszajelzéseinkkel, támogatásunk kifejezésével, őszinte beszélgetésekkel a beszoktatási időszak alatt és után is. Ezek az eljárások segítenek a gördülékeny adaptációban, a kölcsönös bizalom és tisztelet alakításában.

Szóban, e-mailen keresztül tájékoztatjuk a szülőket gyermekfelügyeletünk programjairól, étrendjéről, és a gyermek fejlődéséről.

Felkeltettük érdeklődését? Írjon nekünk!